Carsten Höller: Henie Onstad Sanatorium

12. mai - 10. september


Carsten Höller (f. 1961) regnes som en av verdens mest anerkjente samtidskunstnere. I denne store solopresentasjonen endrer han HOKs arkitektur og navn gjennom en rekke eksperimentelle installasjoner som gir publikum helt spesielle opplevelser.

Dette er en stor utstilling med 19 verk som publikum kan oppleve i kunstsenterets vanlige åpningstider. En sklie snirkler seg ut og inn av bygningen og særegne skulpturer inviterer til å flyte, skli, bevege seg i stummende mørke og fly.

Forhåndskjøp billetter til utstillingen på Ticketmaster og gå forbi køen på Henie Onstad Sanatorium.

På slutten av 1800- og begynnelsen av 1900-tallet fantes det flere sanatorier i Høvikoddens nærområde. Konstruert for å kurere ulike sykdommer, ble sanatoriene ofte plassert i vakre landskap, tett på skog og sjø og der luften var frisk. Mens noen sanatorier var laget for å kurere tuberkulose, var andre, tidligere sanatorier laget for å gi rekreasjon og avslapning, kanskje mer i tråd med hva vi dag forbinder med et besøk på spa.

-I tråd med denne tankegangen og basert på Henie Onstads helt spesielle beliggenhet, fikk Höller ideen til utstillingens tittel og konsept da han første gang besøkte oss her på Høvikodden. Nå inviteres publikum til å oppleve sanatoriet på nytt, gjennom kunstens transformerende kraft, utdyper Tone Hansen.

Et besøk i Henie Onstad Sanatorium vil tilby kunstopplevelser på ganske andre måter enn hva man kanskje vanligvis forventer av en utstilling. I flere av verkene kan publikum selv delta. Utstillingen er et stort løft for kunstsenteret og i perioden vil ordinær inngangsbillett koste kr 150,- Barn og unge under 18 år har gratis inngang, men alle barn under 12 år må følges av en voksen.

Skoleklasser og barnehager kan kun besøke ustillingen dersom de følges av voksne og lærerne har innhentet samtykke fra foreldrene i forkant av besøket. Les mer om hvilke forhåndsregler du må ta i utstillingen her.

Carsten-800px-bred4

Utstillingen inkluderer flere verk som publikum kan ta i bruk. Kunstverket Two Flying Machines står på taket av Henie Onstad Sanatorium og gir en mulighet til å fly når forholdene tillater det. Ved regnvær og vind over 12 m pr sekund er det ikke mulig å fly av sikkerhetsmessige årsaker.

Utstillingen inkluderer også to senger, som utstyrt med robotteknologi, gir publikum en helt unik overnattingsmulighet i utstillingen. Overnattingen er gjort mulig gjennom et samarbeid med Lysebu Hotell og kan bookes her.

Vil du vite mer? Les vår FAQ

Forhåndskjøp billetter

Forhåndskjøp billetter

Forhåndskjøp billetter på Ticketmaster og gå forbi køen på Henie Onstad Sanatorium.

FAQ Carsten Höller: Henie Onstad Sanatorium

FAQ Carsten Höller: Henie Onstad Sanatorium

​Unik overnattingsmulighet på Henie Onstad Kunstsenter

​Unik overnattingsmulighet på Henie Onstad Kunstsenter

12.0510.09

Vi inviterer våre gjester til å bestille en overnatting hos oss, og du vil ha kunstsenteret for deg selv en hel natt.

Babyomvisning - Carsten Höller

Familie

Babyomvisning - Carsten Höller

07.06 kl. 13:0014:00

​Babyomvisningene er for barn opp til 2 års alder og deres foreldre/følgere, og arrangeres den første onsdagen i måneden.

Bak utstillingen 30. mai

Foredrag

Bak utstillingen 30. mai

30.05 kl. 12:0013:00

Hvordan ble utstillingen Carsten Höller: Henie Onstad Sanatorium til?