Carsten Höller: Henie Onstad Sanatorium

12. mai - 10. september


«…en morsom og sanseutfordrende opplevelse ganske utenom det vanlige.» (Dagbladet)

Carsten Höller (f. 1961) regnes som en av verdens mest anerkjente samtidskunstnere. I denne store solopresentasjonen endrer han HOKs arkitektur og navn gjennom en rekke eksperimentelle installasjoner som gir publikum helt spesielle opplevelser.

Dette er en stor utstilling med 19 verk som publikum kan oppleve i kunstsenterets vanlige åpningstider. En sklie snirkler seg ut og inn av bygningen og særegne skulpturer inviterer til å flyte, skli, bevege seg i stummende mørke og fly.

Forhåndskjøp billetter til utstillingen på Ticketmaster og gå forbi køen på Henie Onstad Sanatorium.

Carsten-800px-bred4

Flying Machines
Utstillingen inkluderer flere verk som publikum kan ta i bruk. Kunstverket Two Flying Machines står på taket av Henie Onstad Sanatorium og gir en mulighet til å fly når forholdene tillater det. Ved regnvær og vind over 12 m pr sekund er det ikke mulig å fly av sikkerhetsmessige årsaker.

Giant Psycho Tank
Giant Psycho Tank er et basseng fylt med svært saltholdig vann som holdes på en temperatur på 34,5 Celsius (0 temperaturen på huden). Det saltholdige vannet gjør at publikum kan flyte uten å berøre bunnen eller veggene. Du kan selv velge om du vil bade naken eller med badetøy. Av hygieniske årsaker er det ikke lov å bade med vanlige klær. Alle som bruker tanken får utdelt sanatoriets håndklær og badekåper.

NB! Det er svært viktig med en grundig dusj (inkl. hårvask) før bad i tanken, samt like grundig dusj også i etterkant av et bad i det saltholdige vannet. Publikum benytter egne dusjer i vår garderobe i kjelleren. Vannet er tilsatt 300 kg magnesiumsulfat i tillegg til klor, og kan gi allergiske reaksjoner for sarte hudtyper.

Two Roaming Beds
Utstillingen inkluderer også to senger, som utstyrt med robotteknologi, gir publikum en helt unik overnattingsmulighet i utstillingen. Overnattingen er gjort mulig gjennom et samarbeid med Lysebu Hotell og kan bookes her.

Generelt sett er Carsten Höller: Henie Onstad Sanatorium en helt spesiell utstilling og kan oppleves helt trygt, så fremt man tar spesielle forhåndsregler. Vi ber alle våre besøkende lese vår FAQ

Forhåndskjøp billetter

Forhåndskjøp billetter

Forhåndskjøp billetter på Ticketmaster og gå forbi køen på Henie Onstad Sanatorium.

FAQ Carsten Höller: Henie Onstad Sanatorium

FAQ Carsten Höller: Henie Onstad Sanatorium

​Unik overnattingsmulighet på Henie Onstad Kunstsenter

​Unik overnattingsmulighet på Henie Onstad Kunstsenter

12.0510.09

Vi inviterer våre gjester til å bestille en overnatting hos oss, og du vil ha kunstsenteret for deg selv en hel natt.