Hvorfor bruke led til lyskilder?

27 juni 2022
Johanne Larsen

editorial

Du har helt sikkert hørt om led, men vet du hvorfor det er blitt så populært, eller hva som gjør det spesielt? Her skal vi se litt nærmere på hvorfor du bør vurdere å skifte ut alle lyskilder med led, så du kan få så mye ut av dem som mulig. Det har nemlig en rekke fordeler og du kan bruke led lys på spennende og alternative måter. Det skal vi se på nå. 

Hva er så spesielt med led? 

For hva er det egentlig som gjør led så spesielt, er det ikke bare vanlige lyspærer? Det enkle svaret er nei. Led lyspærer er nemlig laget sånn at de holder lenger, fordi de bruker mindre energi.

Det har to åpenbare fordeler. Den første er at du slipper å skifte lyspærer så ofte, og den andre er at du skåner miljøet ved å bruke færre lyspærer og mindre energi. Det er altså et mer miljøvennlig valg å bruke led lys i hjemmet eller på kontoret. Og det er jo faktisk også sånn at det er en fordel når strømregningen kommer at man bruker mindre energi – og her er led svært praktisk. Det er også mange spennende måter å bruke led på som du kanskje ikke kjenner til. 

12v led strip

Alternative måter du kan bruke led på

En annen klar fordel med led, er nemlig at man kan få led lys i så godt som alle former og størrelser. Du kan for eksempel enkelt bruke led strips 12v for å lage kult lysdesign på et stilig ungdomsrom, eller belyse enkelt detaljer i hjemmet ditt. Dermed kan du designe lyset akkurat som du vil, og kanskje finne noen litt mer innovative løsninger for belysning i hjemmet eller kanskje til og med på arbeidsplassen. Her er det bare fantasien som setter grenser, og det er helt opp til deg. 

Flere nyheter