3 gode grunner til å gå til tannlegen jevnlig

30 november 2021
Johanne Larsen

editorial

Det er mange som dropper jevnlige tannlegebesøk. Det er det flere årsaker til. Mange unge voksne synes det er en dyr utgift etter hele livet i gratis tannpleie, og man kan bygge opp en frykt etterhvert for at regningene skal bli dyre, jo lenger man venter. Men det er mange gode grunner til å gå jevnlig til tannlegen – her skal vi undersøke 3 av dem litt nærmere. 

1. Jevnlig besøk – færre problemer 

image

Du trodde kanskje det var nok å pusse tenner og bruke tanntråd hver dag? Det er selvfølgelig lurt å gjøre en god og iherdig innsats på dette området, men det er ikke alltid nok hvis du gjerne vil bevare god tannhelse. Det er nemlig sånn at tannlegen kan oppdage problemer før de rent faktisk blir problemer, og man kan behandle forebyggende, i stedet for å skulle ta et ‘skippertak’ fordi man har ventet for lenge. Det er også en god ide å holde øye med ting som visdomstenner og andre endringer i munnen, samt å få en god og grundig tannrens hos tannpleier. 

2. Det er enkelt å finne en god tannlege

En annen god grunn er at det slettes ikke er vanskelig å finne en god tannlege i trondheim å gå til. Det vil si at du enkelt kan finne frem til en god tannlege som passer perfekt til dine behov. Hvis du har tannlegeskrekk finnes det mange løsninger og smart teknologi som gjør tannlegebesøket så behagelig som mulig. Det kan du lese om på tannlegenes hjemmeside, og finne en tannlege som passer perfekt for deg.

3. Billigere å gå ofte 

Den siste grunnen henger faktisk sammen med den første. Det er nemlig billigere å gå ofte til tannlegen, nettopp fordi man får forebygget problemer som potensielt kan bli dyre. Selv om det er lenge siden du har vært hos tannlegen, er det lurt å komme i gang med jevnlige besøk. 

Flere nyheter