Bør man tenke på varmepumpe?

18 oktober 2022
Johanne Larsen

editorial

Enten om man skal kjøpe eller leie bolig, eller kanskje bare oppgradere sin egen, så er varmekilder noe som blir en essensiell del av vurderingsgrunnlaget. Men hva kan man egentlig velge mellom, og er det sånn at varmepumper er et alternativ man bør tenke på? Det skal vi se litt nærmere på her. 

Hvilke varmekilder kan man velge mellom?

Det er jo ikke alltid man har et valg i boligen når det kommer til varmekilde, noen ganger er den allerede installert og så føler man ikke at man nødvendigvis har råd eller mulighet til å endre den. Det mange ikke vet, er dog at det kan lønne seg på sikt å skifte ut varmekilden til en som bruker energi mer effektivt, og kanskje til og med også benytter seg av billigere energi.

Mange har radiator installert i huset allerede, med sentralvarme, men andre bruker peis, peisovn eller elektriske radiatorer. Sistnevnte kan fort gi høye strømregninger, og det kan være en klar motivasjonsfaktor for å finne en annen løsning. Da kan varmepumpe være en løsning som frister, og som man fort tenker på, fordi den er svært energieffektiv. 

amalo

Lær mer om varmpepumper

Det er viktig å sette seg godt inn i hva varmepumper kan og hvordan de kan gavne husholdningen, både økonomisk og for å få en litt grønnere varmekilde i hus. Derfor er det lurt å finne gode kilder til informasjon om varmepumper før man eventuelt kjøper. På amalo.dk kan du lese mer om varmepumper og bli klokere på om det er en investering som passer til nettopp deg og dine behov.

Der kan du også finne fordeler og ulemper med varmepumpe og lese mer om hvorvidt kan installere varmepumpen selv, eller om du trenger en profesjonell til å gjøre det. Det er nemlig svært viktig at varmepumpen blir installert helt riktig hvis den skal fungere korrekt. 

Flere nyheter