Buss som ikke er i bruk lenger

16 september 2019
Mathias Bjelland
Buss som ikke er i bruk lenger

Dyrere enn noensinne å være russ

Før i tiden nøyde russene seg med enkle feiringer, og en van var regnet for å ta den helt ut. Da malte en gjerne denne, og skrev på navn, sitater, og lignende. Dette var fortidens russebuss, men med den utviklede velstanden i Norge var det tross alt bare et spørsmålstegn før russetiden skulle ta helt av. I dag er det ikke maken på hvor mye penger russen bruker, og det er derfor viktig å spare inn nok penger til russetiden. 

Det er nettopp derfor russedugnad har blitt så populært med årene. For selv om enkelte får god støtte av foreldre, så må de aller fleste ty til finansiering gjennom russedugnad og frivillig arbeid. Det finnes her mange måter russene kan utføre frivillig arbeid, da først og fremst gjennom å utføre arbeid på russebussen selv, men også å selge for å bringe inntekter til sin gruppe. 

Russedugnad under lupen

Den første typen russedugnad handler rett og slett om å pusse opp den såkalte russebussen på egenhånd. Dette kan være virkelig hardt arbeid, men gjør en dette selv, så kan en spare ekstreme mengder penger – som da gjerne heller skal brukes på et godt anlegg. Her involveres prosesser slik som å male bussen og å strippe den for gamle seter, for deretter å sette inn sofaer og lignende. 

Den andre typen russedugnad handler om å selge produkter for inntekter. Her kjøper en gjerne inn store kvanta med dopapir, tennbriketter, og mer, for deretter å selge disse på dør. Da beholder man selv en stor del av inntektene, og disse brukes til å støtte russebussen og dens utvikling. 

Russetiden handler om feiring, for snart er en endelig ferdig med videregående. Russedugnad er kanskje ikke så veldig gøy, men husk på at dette til slutt vil gjøre din feiring ekstra gøy!

Flere nyheter