Cello er et fantastisk instrument

13 januar 2020
Mathias Bjelland
Cello er et fantastisk instrument

Celloer vs fioliner

Cellos er et nysgjerrig instrument for noen mennesker. Celloer er et relativt voluminøst musikkinstrument som kan komme over som en mye større versjon av en fiolin som er for tung til å bli båret på samme måte. Det er flere likheter mellom cello og fiolin for å være sikker. For en har begge de samme typene strenger som innebærer lignende teknikker for å produsere musikk. Men annet enn det, og noen få andre mindre likheter, er det ganske mange forskjeller mellom de to som gjør dem begge unike på sin egen måte. Er du interessert i en cello, så kjøp her og spill i vei!

For en er størrelsesforskjellen mellom gjennomsnittlig cello og fiolin ganske betydelig. Denne størrelsesforskjellen er ikke bare en overfladisk detalj. Denne forskjellen i størrelse har reelle konsekvenser for måten hver enkelt brukes i musikkverdenen. Celloer har større volum og overflateforhold. Dette proporsjonalt større volum betyr at celloer vil produsere lyder som er relativt lavere i toneleiet og mer alvorlige i følelsen.

Celloer er faktisk mer populære i orkestre enn fioliner

Det er grunnen til at celloer, sammenlignet med fioliner, brukes mer i musikalske stykker som er designet for å gi avlytterne en mer dyster følelse. Det proporsjonalt større hulrommet som en cello har, produserer de lavere tonelydene som oftere assosieres med mindre muntre musikalske stykker eller til og med stykker som krever en mer seriøs tone. Det er kanskje litt overraskende, men celloer brukes altså mer enn fioliner her.

Celloer er et uunnværlig musikkinstrument i det klassiske musikkrommet. Selv om de er litt bulkere enn de andre instrumentene, opptar de likevel et sted i et godt avrundet klassisk musikkorkester. Celloer er et uerstattelig musikkinstrument som alltid vil ha en plass i hjertene til enhver elsker av klassisk musikk. På slutten av dagen er celloer et unikt musikkinstrument som er egnet til å spille en unik nisje innen klassisk musikk.

Flere nyheter