Har du smerter fra muskler og ledd?

29 august 2021
Maria Laugesen

Smerter fra muskler og ledd kan påvirke livskvalitet, funksjonsnivå og mye mer. Det er ikke alle som kan bli fullstendig kvitt smertene, men ofte er det faktisk mye du selv kan gjøre for å forbedre din situasjon. 

Avhenger av årsaken

Oppskriften på å få mindre smerter eller bli helt kvitt smertene er ikke den samme for alle. Det avhenger blant annet av årsaken til smertene, og derfor kan det være veldig smart å få undersøkt det ved en spesialist. Du kan for eksempel kontakte din lege, eller du kan gå til en kiropraktor som er ekspert på smerter fra muskler, ledd og nerver.

Det finnes dog noen generelle råd som passer for de fleste med smerter i muskel- og skjelettsystemet, for eksempel ryggsmerter. Her gjelder følgende:

 – Hold deg i bevegelse innen for din smertegrense. Bevegelse er generelt bra, men du bør minimere de tingene som gjør veldig vondt.

 – Vær ikke redd for smerten. Ofte er det ikke en alvorlig skade som er årsak til smerten, og du bør derfor forsøke å bevege deg så naturlig og avslappet som mulig, selvom det er vondt.

 – Forsøk å få en søvn av god kvalitet, mat og drikke, så du har det generelt bedre i kroppen.

 – Få undersøkt årsaken hos en spesialist. Det gir deg muligheten ffor å individuell veiledning, og for mange er det en stor hjelp for å kunne slappe av.

Manuell behandling kan hjelpe mange

Mange har også glede av å få behandling, når de har smerter i kroppen. Her kan du for eksempel kontakte en kiropraktor, som er spesialist på området. Denne vil ikke bare kunne gi deg en forklaring på smertene, individuell veiledning og øvelser, men også behandling.

Behandling av muskler og ledd som massasje, strekk, manipulasjon, mobilisering og andre teknikker kan bidra til å lindre eller helt fjerne smerten.

Flere nyheter