Hva vet du egentlig om føttene dine?

26 mars 2020
Johanne Hansen
Hva vet du egentlig om føttene dine?

Føttene dine skal bære deg gjennom hele livet, og derfor er det ekstremt viktig å tenke på både hvordan du bruker dem og hva du har på dem hver dag. Her kan du lese mer om hvor stor betydning dette kan ha for din fothelse. 

Hva vet du om dine føtter?

Du vet kanskje litt mindre om føttene dine enn det du tror, men det er helt essensielt å vite noe – hvis man skal vite hvordan man bruker dem riktig. Mange av oss har faktisk fotproblemer som krever korreksjon i enten såle eller sko helt uten å vite det. Hvis du for eksempel har drevet med sport med mye fokus på fleksibilitet i føttene, som for eksempel ballet, så vet du kanskje litt mer om føtter enn folk flest. Men hovedregelen er at mannen i gata vet skremmende lite om hvordan man best bevarer føttene.

Riktig fottøy og ortopediske hjelpemidler

Det som er interessant er at problemer som starter med føttene og som kanskje har feil fottøy og gangart som utgangspunkt, kan forplante seg lenger opp i kroppen. Dette kan føre til ytterligere skader i skinneben, hofte og rygg. Hvis du har stått hele dagen i sko som ikke støtter, så vet du kanskje hva det går ut på. For eksempel Converse-skoene som var veldig populære for en del år siden, har en tendens til å gi folk vondt i korsrygg, fordi de er for flate og gir feil støtte og støt videre opp i kroppen. Dette er veldig viktig hvis du dyrker mosjon, for eksempel, at du har riktige sko. Mange løpere har stort fokus på sko og føtter og støtte – fordi løping kan ha ganske stort støtutslag i kroppen og skjelettet. 

For folk som for eksempel er plattfot eller lignenden, kan ortopediske hjelpemidler være den riktige løsningen. Det er viktig at man finner disse av høy kvalitet med stor eksepertise. Ortopediske hjelpemidler i Trondheim er et godt eksempel på en forhandler som har fokus på fothelse og kvalitetshjelpemidler for å avhjelpe og forebygge plager. 

Flere nyheter