Låst deg ute? Dette gjør du

25 april 2022
Johanne Larsen

editorial

Har du også mareritt om å låse deg ute av hjemmet ditt? Da er du bestemt ikke alene, det er mange som synes det er skummelt med tanken om å stå utenfor hjemmet uten mulighet for å låse seg inn. Men hva gjør man når uhellet er ute? Det skal vi se litt nærmere på her. 

Kontakt en låsesmed 

Det finnes heldigvis låsesmeder overalt, så du kan finne en låsesmed i Bærum eller andre steder i landet uten problemer. Det er også heldigvis sånn at svært mange låsesmeder har døgnvakt, det vil altså si at man kan kontakte dem uansett når det er på døgnet og få hjelp – det gjelder som regel også helger og helligdager.

Det er jo ikke sånn at man bare låser seg ute i arbeidstiden, det kan skje når som helst, og da er det både godt og viktig å vite at man kan få hjelp på kort tid. 

låsesmed Bærum

Kan man unngå å låse seg ute?

Det er også noen ting og forhåndsregler man kan ta for å unngå at situasjonen der man låser seg ute oppstår. Hvis man har låst seg ute mer enn en gang, er det kanskje en god ide å endre noe i rutinene sine så man unngår at det skjer igjen, eller skjer så ofte. Man kan for eksempel lage seg en smart huskeregel med de tingene man skal huske før man går ut, og sjekke med seg selv før man smekker igjen døren.

Har jeg bankkort, nøkler og mobil? Hvis det er et bestemt antall ting hver gang, så vet man eksempelvis at det er tre ting man skal huske hver gang man går ut døren. Det kan også være en god ide å sørge for å ekstranøkler liggende hos noen du stoler på, så du har mulighet for at noen kommer til unnsetning. 

Flere nyheter