Mye fjell i hagen? Det finnes hjelp å hente

18 mai 2021
Johanne Larsen

Det er mange måter å håndtere en hage med mye fjell og stein på, og det trenger overhodet ikke å være en ulempe. Faktisk kan du gjøre det til hagens fremste fordel. Her kan du lese mer om hvordan og få tips til hvordan du kan komme i gang med å renske opp. 

Ikke få det til å være noe annet enn det det er

Det er kanskje fristende å tenke på en hage som en idyllisk grønn oase – akkurat som det ofte blir avbildet når man ser på bilder fra andre steder i Europa. Men sånn er jo ikke virkeligheten her i Norge. Vi lever rett og slett i et land med mye stein og fjell, og det er lurere å jobbe med det, enn å jobbe mot det.

Det er dog et godt utgangspunkt at man ikke prøver å få det til å være noe annet enn det det er – da ender man med å gjemme bort noe som kan gi hagen særpreg og karakter, fordi man vil at det skal være en helt annen slags hage eller uteområde enn det er i virkeligheten. 

Bruk riktig verktøy til jobben 

Det er først og fremst uhyre viktig at man bruker riktig verktøy til jobben, når man skal renske opp i fjell og stein i hagen eller på eiendommen. Med aluminiumsspett, sikrer man seg at man får rensket opp med et slitesterkt verktøy som tåler selv tunge oppgaver og holder godt.

Det er dumt å bruke vanlig verktøy på sånne oppgaver, og risikere å ødelegge det, når det finnes spesialisert verktøy i holdbare og sterke materialer som aluminium, som kan gjøre jobben effektivt for deg. Det er en god huskeregel med alt som handler om hage og hus – nemlig å bruke riktig verktøy til oppgaven. Da får du som regel et bedre og mer holdbart resultat. 

Flere nyheter