Regnskap i praksis over det digitale

20 oktober 2019
Mathias Bjelland
Regnskap i praksis over det digitale

Betydningen av regnskap

Når folk snakker om regnskap, tror de fleste av dem at de vet hva regnskap er. Men hvis noen ber dem om å forklare seg, kan de ikke. Dette fordi de fleste har en veldig grov idé om hva regnskap er og hvilke aktiviteter som teller som regnskap, men ikke kan forklare feltet videre. De vet at regnskap innebærer penger i kontoer som flyttes rundt, krediteres og debiteres, men ikke mye utover det.

Regnskap er vitenskapen eller kunsten, avhengig av hvem du spør, om å føre journal over transaksjoner slik at de kan undersøkes på et senere tidspunkt og også kan brukes til skattemessige formål. Regnskap ble hovedsakelig utviklet i Nord-Italia i renessansetiden og har siden blitt en standardpraksis for regnskapsbyrå rundt om i verden. Ikke bare det, men selskaper over hele verden bruker stort sett de samme allment aksepterte regnskapsprinsippene når de oppbevarer bøkene sine.

Slik hjelper et regnskapsbyrå deg

Regnskap gjør sporing av forretningsaktiviteter enklere. Uten at noen fører regnskap og registrerer hva som skjer, ville virksomheter ikke ha noen anelse om hva som skjer og hva de kan gjøre for å forbedre tingene. Bedrifter har ingen anelse om hvordan salgstallene deres ser ut og om de til og med ville tjent overskuddet eller ikke. Enkelt sagt, bedrifter ville være i fullstendig kaos og uenighet hvis de ikke førte journal over sin kommersielle virksomhet i systematiske kontoer eller fikk hjelp av regnskapsbyrå.

På toppen av det ville ikke bedrifter kunne følge med på varebeholdningen fordi de ikke ville vite hvor mye av hver vare som ble solgt. Dette kan bli stygt hvis noen som jobber der bestemmer seg for å stjele fordi det er enkelt å gjøre det uten at det blir ført forsvarlig journalføring. Det er av disse og mange flere grunner til at det er så viktig å registrere kommersielle aktiviteter gjennom bruksprosessen for regnskap.

Flere nyheter