Smålån til det du trenger

08 februar 2022
Maria Laugesen

editorial

Har du kommet i en situasjon der du har behov for å låne penger? Da finnes det en løsning som gjør at du kan låne ganske små beløp, så du ikke får mer og dyrere gjeld enn nødvendig. Les mye mer om smålån her.

Hva er smålån?

Smålån er en type forbrukslån som du kan ta opp for å betale det du har behov for. Det kan være regninger, tilskudd til større investeringer eller noe helt annet. Navnet kommer av at det er snakk om de litt mindre beløp, og vanligvis snakker vi om smålån når beløpet er fra et par tusen kroner og opptil rundt 20-50.000 kr. Det er dog ingen klar definisjon av hvilke beløp et smålån egentlig dekker over.

Hva bør du være oppmerksom på?

mikrolån

Smålån har den fordelen at de er ganske raske å ta opp på grunn av størrelsen på beløpet, og fordi de fleste kan bli godkjent til de små beløp. Derfor er det heller ikke et problem for de fleste å nedbetale pengene igjen.

Du må dog være oppmerksom på de gebyrer og renter som gjelder på lånet. Det koster nemlig alltid penger å låne penger, og ved de små beløp kommer disse ekstra kostnader gjerne til å utgjøre en større andel av lånebeløpet. Derfor bør du alltid legge et budsjett, aldri låne mer enn du egentlig trenger, og sikre deg at du har økonomien til å tilbakebetale lånet igjen.

Sammenlign dine muligheter

Noe annet du bør gjøre er å sammenligne forskjellige långiveres tilbud for å finne det beste og billigste for deg. Dette får du muligheten til hos Swiftbanker, som samtidig gir deg gode råd og veiledning når du skal ta opp smålån. Her kan du på en enkel og effektiv måte undersøke markedet og sammenligne flere forskjellige tilbud på samme tid.

Flere nyheter