Dette skal du tenke på når du skal kjøpe nye vinduer

23 september 2021
Johanne Larsen

Det er mange ting man skal tenke på når man skal kjøpe nye vinduer. Her skal vi se litt nærmere på hva du skal ta stilling til og hvordan du skal tenke når det er på tide å skifte ut vinduene. Mange venter nemlig for lenge, og det kan ha dyre konsekvenser. Det skal vi se litt nærmere på nå. 

Fordeler med å skifte ut vinduene 

Det å skifte ut vinduene har en hel del fordeler, men hva er de egentlig? Når man har vinduer som ikke er blitt vedlikeholdt godt, så skjer det etterhvert at vinduene begynner å lekke. Det vil si at den luften som er i boligen lekker ut, selv om man ikke lufter ut. Det kan selvfølgelig være deilig å ha litt naturlig gjennomstrømning av luft i boligen, men det kan også fort bli veldig dyrt når man lever i et kaldt land som Norge.

Det er nemlig sånn at når vi varmer opp boligen om vinteren, så er det viktig at varmen får lov til å sirkulere i boligen, og ikke siver ut. Når den siver ut av, ja, for eksempel utette vinduer, så bruker man mer energi på å varme opp boligen for å kompensere for den varmen som lekker ut av vinduene. 

Med et nytt window unngår man å miste dyrebar varme, og man kan enkelt varme opp boligen uten  å bekymre seg for om varmen siver ut igjen. Det er bedre for både mijøet og lommeboken, og derfor er det mange som mener at det faktisk kan være en svært god investering å skifte ut vinduene.

Når du skal velge helt riktige vinduer, så er det viktig at du velger noe som passer til den stilen du vil ha på boligen din. Uansett om det er klassisk eller moderne, det viktigste er at du velger noe som passer for deg. 

Flere nyheter